cover Belenézek

Digitális

Cigánynak lenni - leszámolás a tabukkal

Forgács István

Heti Válasz Kiadó Kft., 2013

ISBN: 9789639461420

Letölthető: Igen

Egyedülálló könyvet írt Forgács István. A cigány értelmiségi fiatalember a Heti Válasz kiadó gondozásában Cigánynak lenni címmel megjelenő kötetében formabontó módon tárja a nyilvánosság elé gondolatait a romaügyről.Írásaiban hadat üzen a liberális jogvédőknek és „megélhetési" cigánypolitikusoknak, s szól arról, miként lett a Soros Alapítvány jól fizetett munkatársából tabudöntő publicista. Megkérdi, mitől hiteles az a jogvédő, aki még életében nem járt cigánytelepen, s felvillantja, hogy miként juthatnánk közelebb a hőn állított célhoz, cigányok és gázsók megbékéléséhez. Közben szociológiai látleletnek is beillő életképekben ábrázolja a csatkai cigánybúcsút és a „hagyományos" lányszöktetést, beszámol arról, hogy a tekintélyes vajda mennyire látott jó lehetőséget a romák imázsának ápolására a „cigánywellnesben", vagy éppen miként éli hétköznapjait Jamie, minden New York-i romák ura és parancsolója.

Digitális könyv vásárlása: 2 490 Ft*
* Áraink bruttó árak
Bezárás
 • Üdvözlünk!
  Válogass a kínálatunkban lévő több száz újság között! Ha kíváncsi vagy a tartalmukra, bele is lapozhatsz. Ha először jársz a Digitalstandon, kattints az INDULÁS gombra!
  Indulás
 • Mit csinálhatok itt?
  Kedvenc lapjaidat egy kattintással megvásárolhatod vagy előfizetheted, digitális vagy nyomtatott formában, akár ajándékba is.
  Tovább
 • Hogyan olvashatom?
  Miután megvásároltad a digitális lapszámot, akár azonnal olvashatod is PC-n, Android eszközödön, iPaden vagy akár iPhone készülékeden.
  Tovább
 • Hogyan találom meg a kedvenc lapomat?
  Csak írd be a nevét a keresőbe, vagy válogass téma szerint a kínálatból. Fedezz fel új lapokat is!
  Tovább az oldalra